Recepti:
Cezarska salata
- 4 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice limunovog soka
- 2 zgnječena češnja češnjaka
- 1 žlica umaka Worcestershire
- 1 jaje
- 5 prepeličjih jaja
- 1 velika zelena salata
- 30g parmezana u komadu
- 2 kriške kruha bez korice
- 4 žlice kukuruznog ulja
- sol i papar
Nisam stavljala preličja jaja nego samo 4 kokošja i umjesto kukuruznog ulja stavila sam malu konzervu kukuruza. Definitivno najbolja salata u knjizi!
Grčka salata
- 1/2 krastavca
- 1 manji luk
- 1 zelena paprika
- 500g rajčica
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žlica nasjeckanog svježeg origana
- 250g feta sira
- sol i papar
- 60g crnih maslina bez koštica
U mojoj opet malo izmjenjenoj verziji stavljene su zelene masline i dodano jedno tvrdo kuhano kokošje jaje za skupljanje dodatnih kalorija.
Topla tjestenina začinjena bosiljkom
- 250g spiralne tjestenine
- 4 rajčice
- 60g crnih maslina
- 30g sušenih na suncu rajčica
- 2 žlice prženih pinjola
- 2 žlice listića sira parmezana
- grančica svježeg bosiljka
Radila sam sa špagetima, zelenim maslinama te friškim paradajzima i bez pinjola.
Mediteranska salata od paprika
- 1 luk
- 2 crvene paprike
- 2 žute paprike
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 veće tikvice
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica balzamskog octa
- 50g nasjeckanih sardina
- 30g crnih maslina bez koštica
- 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
Kao što se vidi na slici rađena je samo sa zelenim paprikama i zelenim maslinama. Jako fina salata. A za one malo gladnije super se slaže s prepečenom šnitom kruha.
Plodovi mora s preljevom od rajčica
- 1 crvena paprika
- 2 rajčice
- 350g odmrznutih i dobro ocijeđenih morskih plodova
- nekoliko grančica kopra
Preljev od rajčica
- 2 rajčice, oguljene i sitno nasjeckane
- 2 žlice pirea od rajčice
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica vinskog octa
- 1 zdrobljeno češnjo češnjaka
- sol i papar
Plodovi mora zamijenjeni su gamberima, crvena paprika zelenom i dodana je tikvica isto kao i paprika pečena na roštilju.
Ostale salate sa slika nastale su brzinski prema mojim željama i "receptima" iz glave.
I kao šećer na kraju slikica jedne fine voćne salate od nektarina, breskvi i lubenice.
Ovo je puno ideja za glavno jelo, prilog, predjelo ili međuobrok. Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar